"Ήρωας" ο Παπανδρέου!

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2011 και, όπως συμβαίνει με τα ετήσια αφιερώματα, έτσι και η βρετανική Telegraph δημοσιεύει τη δική της λίστα με τους ήρωες και τους… κακοποιούς (Ηeroes and Villains) της χρονιάς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται τρίτος κατά σειρά. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουν οι Βρετανοί, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται να ανάβει ένα κερί, ενώ από κάτω η λεζάντα γράφει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό, έκανε μια καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας».

Και η εφημερίδα συνεχίζει, λέγοντας: «Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα».

Παράλληλα, η εφημερίδα σχολιάζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους, όσον αφορά στο ευρώ.

«Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η ΕΕ επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει» καταλήγει.

Στους ήρωες της Telegraph, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στη «μαύρη λίστα» συγκαταλέγεται ο Τζέιμς Μέρντοχ, αλλά και το «δίδυμο» Μέρκελ – Σαρκοζί.


πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε ένα σχόλιο με κόσμιο τρόπο για να μας πείτε πρόσθετα στοιχεία, την γνώμης κλπ.